Davor Runje

Davor je zajedno s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao Drap d.o.o. - prvu tvrtku u Hrvatskoj specijaliziranu za izradu aplikacija i igrica na Facebooku.
Davor ima iskustvo u izradi desetaka aplikacija nza Faceboopk a hrvatskom tržištu, od čega su neke bile hitovi sa šesteroznamenkastim brojem korisnika.
Tvrtka Drap d.o.o. dobitnik je međunarodne nagrade Effie za Facebook kampanju "Životinjsko carstvo". Za istu kampanju 2010. dobili su Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010., a nagrađena je i njihova kampanju "Afrika 2010".
Svoju internetsko-poduzetničku karijeru Davor je započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - jednu od ključnih tehnologija kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju popularnog internetskog servisa za razmjenu glazbe Napster. Nakon sudskog zatvaranja Napstera, započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu.
Davor je dobitnik Phonix & SSCLI, nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi.

Autor je 15-tak radova iz teorijskog računarstva i jednog američkog patenta.

E-mail adresa: info@webedukacija.com

Ustanove: