Jasmina Očko

Jasmina Očko - nakon dugogodišnjeg rada u privredi na vodećim poslovima kontrolinga u zemlji i inozemstvu, završila je znanstveni postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te magistrirala sa temom „Model poslovnog odlučivanja u funkciji poboljšanja kvalitete upravljanja poduzećem".
U periodu 2007-2008. godine bila je polaznik vodeće svjetske akademije za kontroling „Controller Akademie" München (CA Privates Institut für Unternehmensplanung und Rechnungswesen AG). Po završetku je stekla certifikat Controller's diploma.

U postupku je osnivanja radne skupine kontrolera u sklopu Internationaler Controller Verein ICV - međunarodne asocijacije kontrolera (ICV je u sastavu International Group of Controlling (IGC)). Članica je Sekcije ovlaštenih internih revizora pri Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika RIF.
Od 2002. godine - od kada se bavi edukacijama iz kontrolinga, do danas - održala je oko 200 treninga, radionica, predavanja, edukacija - i to "in house" ili na različitim učilištima i školama (RRIF, Hrvatska gospodarska komora, WIFI, Altius savjetovanje, Experta, Poslovna izvrsnost, Poslovna akademija, InOptimum, TEB, Hrvatsko mjeriteljsko društvo), kao i konferencijama ili kongresima u Hrvatskoj i inozemstvu.


Odlukom Vijeća veleučilišta i visokih škola RH, dobiva zvanje predavača u području društvenih znanosti za polje ekonomije, te postaje predavačica na RRIF - Visokoj školi za financijski menadžment.

Predavačica je također na Poslovnom učilištu Experta i trenerica na WIFI - Croatia Wirtschaftsförderungsinstitut - institutu za unapređenje gospodarstva u vlasništvu Austrijske gospodarske komore. Autorica je brojnih članaka u vodećim stručnim časopisima.

Koautorica je knjige o praktičnom kontrolingu „Kontroling-upravljanje iz backstagea", te koautorica programa na prvoj jednogodišnjoj školi kontrolinga u Hrvatskoj za stjecanje zvanja - Kontroling menadžer i prvoj jednogodišnjoj edukaciji za stjecanje zvanja - Financijsko računovodstveni menadžer.
Osnovno djelovanje usmjereno je na projekte uvođenja kontrolinga u poduzeća. Radi sa timom stručnjaka sukladno potrebama i željama klijenata. Posebni segmenti djelovanja su kreiranje modela poslovnih izvještaja i izrada planova u skladu sa potrebama klijenata.

Uz to djeluje i na segmentima individualnih konzultacija za menadžere i kontrolere, jer je edukacija bila i ostala temelj razvoja kontrolinga u Hrvatskoj..

Broj telefona: 091 780 66 28

Ustanove: